Celerová pomazánka s mrkví

Celerová pomazánka s mrkví
pixabay.com

Suroviny

120 g červené čočky

1 šalotka

2 mrkve

100 g celeru

1 lžička kari

sůl

pepř

1 lžíce olivového oleje

 

Postup

Čočku si uvaříme podle návodu na obalu.

Na pánvi na lžíci olivového oleje si osmahneme na jemno nakrájenou šalotku.

Přidáme očištěné nastrouhané mrkve společně s nastrouhaným celerem.

Opékáme 10 minut při střední hodnotě ohřevu.

Přidáme přecezenou uvařenou čočku a kari a opékáme dalších 5 minut.

Směs necháme vychladnout a poté rozmixujeme ponorným mixérem.

Pomazánku dochutíme solí a pepřem.

Pomazánku podáváme se zeleninou, pečivem ap.

Zdroj: fitrecepty.info